0113 228 883  info@hmdb.nl Singelstraat 13  4461HZ Goes HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN KINDERACTIVITEIT “MAAK JE EIGEN WAPENSCHILD”
HOME EXPOSITIE KINDEREN VERHUUR GROEPEN VRIENDEN INFORMATIE

Het Historisch Museum de Bevelanden biedt kinderen (van 6 t/m 12 jaar) in de herfstvakantie een spannende en creatieve middag. Op woensdag 17 oktober kunnen kinderen van 13.00 tot 14.30 en van 15.00 tot 16.30 uur bij het museum een eigen wapenschild ontwerpen. Om alvast in ridderstemming te komen vertelt de middeleeuwse verhalenverteller Caspar Mulders een spannend verhaal over Robin Hood waarin wapenschilden natuurlijk een grote rol spelen. De kosten bedragen 5 euro per kind.

Ouders, verzorgenden, opa's en oma's kunnen in die tijd het museum bezoeken voor € 7,50 per persoon. Aanmelden vóór 13 oktober via secretariaat@hmdb.nl

Als inleiding vertelt Caspar een bewerking van een van de oudste Robin Hood-verhalen, waarin Robin Hood en zijn vrijbuiters een arme ridder te hulp komen en de snode plannen van de koning en de sheriff dwarsbomen. Een list met wapenschilden speelt hier een niet onbelangrijke rol in. Daarna gaan ze aan de slag om onder leiding van Ginny Rentmeester van In-Perspectief een eigen wapenschild te maken.