kinderen

van onderwijs tot spelletjes

In en rondom het museum is van alles voor kinderen te doen

SPEL

Zo hebben we voor onze kleinste bezoekers diverse uitdagende speurtochten, welke 
ze tijdens het museumbezoek kunnen uitvoeren. De speurtochten zijn beschikbaar voor diverse leeftijdscategorieën

ONDERWIJS

Voor schoolgroepen zijn de volgende educatieve programma’s beschikbaar. Het zijn programma’s waarvan de looptijd onbeperkt is.

ONDERWIJS

Voor schoolgroepen zijn de volgende educatieve programma’s beschikbaar. Het zijn programma’s waarvan de looptijd onbeperkt is

BASISONDERWIJS

Voor het basisonderwijs hebben we voor diverse lesbrieven (PDF) afgestemd op de verschillende groepen. Het verdient aanbeveling het bezoek op school voor te bereiden.  Ook zijn er verwerkingslessen (PDF) beschikbaar. 

Daarnaast hebben we van diverse onderwerpen presentaties (Powerpoint met filmpjes), welke u via deze website direct in de klas kunt presenteren.

SCHOOLBEZOEKEN

Schoolbezoeken zijn altijd op afspraak; voor de basisscholen vinden die plaats op dinsdag- en donderdagochtend. Iedere schoolgroep krijgt begeleiding van museummedewerkers. De school dient zelf ook zorg te dragen voor tenminste twee begeleiders op iedere groep. 

In verband met eventuele uitvaarten zijn gereserveerde data voor bezoek aan de Grote- of Maria Magdalenakerk in Goes altijd onder voorbehoud.

Voor de basisschoolgroepen worden de programma’s standaard aangeboden met een tussenpauze. De leerlingen nemen zelf drinken voor in de pauze mee.

U kunt voor informatie en afspraken contact opnemen met:
●    Caspar Mulders
●    Bereikbaar op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 14.00 uur 
●    Telefoon: 0113-228883 
●    e-mail: educatie@hmdb.nl

VOORTGEZET ONDERWIJS

Voor het 1e en 2e leerjaar van het voortgezet onderwijs bieden wij aan:        
1)    Thema Stad
2)    Stadsverdediging    
3)    City walk in English, subject: former City Defence - approx. one hour    
4)    Kunstbeschouwing: een oriëntatie op de schuttersstukken -     voor de vakken beeldende vorming/CKV    

VOORTGEZET ONDERWIJS

Voor het 1e en 2e leerjaar van het voortgezet onderwijs bieden wij aan:
  • Thema Stad
  • Stadsverdediging
  • City walk in English, subject: former City Defence - approx. one hour
  • Kunstbeschouwing: een oriëntatie op de schuttersstukken - voor de vakken beeldende vorming/CKV

MUSEUMSPEURTOCHTEN

Het Historisch Museum De Bevelanden heeft ook leuke en leerzame activiteitenvoor kinderen. Zo hebben we o.a. een leuke puzzelspeurtocht in het museum.

Wat een beestenboel in het museum (4 t/m 7 jaar). Gratis bij bezoek aan het museum. Een speurboekje voor jonge kinderen met een begeleider die voorleest en voor kinderen die al net kunnen lezen.

Korte inhoud:
Ga samen met Hans de Gans, de nachtwacht van het Historisch Museum in Goes, op zoek naar alle dieren die in het hele museum verstopt zitten.

Ook verkrijgbaar in het Duits.

Bevelandse Museumspeurtocht (7 t/m 12 jaar)

Gratis bij bezoek aan het museum.
Speurneuzen gezocht! Ga op ontdekkingstocht door het museum en zoek de juiste antwoorden bij de plaatjes van de speurtocht. 


Verkrijgbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

OP NAAR DE POORTEN (VANAF 13 JAAR)

Gratis bij bezoek aan het museum.
Zou je wel eens in de huid willen kruipen van Jacoba van Beieren (Holland), Floris van Borselen (Vlaanderen) of Wolfert de Baljuw? De baas willen zijn over de Bevelanden?

Om dat voor elkaar te krijgen moet je een aantal belangrijke opdrachten voltooien. Die staan in een boekje, samen met enkele tips. 

Het museum heeft nu een hele nieuwe speurtocht door het museum. Je kunt je eigen avatar kiezen, krijgt bonuspunten door de juiste wapens te vinden en krijgt de kans om gevechten te winnen of verliezen.

Uitsluitend in het Nederlands in 3 viarianten

Word Museum Inspecteur!

Wij zijn op zoek naar Museum Inspecteurs! Jij kunt laten zien wat je van ons museum vindt. Met alle inspecties bepalen we samen het leukste kidsproof-museum van Nederland. Je kunt elk museum in Nederland inspecteren. En als Museum Inspecteur maak je kans op allerlei prijzen. Om kans te maken op de prijzen moet je wel zoveel mogelijk stemmen krijgen van vrienden of familie!