0113 228 883  info@hmdb.nl Singelstraat 13  4461HZ Goes HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN MUSEUMWEEK
HOME EXPOSITIE KINDEREN VERHUUR GROEPEN VRIENDEN INFORMATIE

Museumweek 3 – 9  april 2017


Het Historisch museum de Bevelanden te Goes geeft op 8 en 9 april speciale aandacht aan het onlangs verworven schilderij van Abraham Calissendorff, 1892, met een boer in Zuid-Bevelandse dracht. Schilderijen met Bevelandse streekdracht, met name portretten van mannen, zijn heel schaars. Het museum is trots dat het dit unieke schilderij, dankzij bijdragen van het VSB-fonds, het S.Boonefonds, de opbrengst van de Rabo Clubkascampagne, de donateurs van de Club van Honderd en De Vrienden van het museum, heeft kunnen aankopen! Een prachtige aanvulling op onze mooie streekdrachten collectie!

Gratis rondleiding tijdens Zeeuws museumweekend 8 & 9 april

Tijdens het Zeeuwse museumweekend op 8 & 9 april zijn er om 14.00 uur en 15.30 uur gratis rondleidingen in het museum. Tijdens de rondleiding wordt stil gestaan bij het schilderij van de Zuid-Bevelandse boer van Calissendorff en krijgt men uitleg bij de Zeeuwse klederdrachten. Speciaal ter gelegenheid van het Zeeuwse museumweekend geldt alléén op 8 & 9 april voor alle bezoekers de groepsprijs van € 7,50. Met de museumkaart is de toegang gratis. De Zeelandpas is geldig.

Zeeuwse klederdrachten


De gehele bovenste verdieping toont op meer dan 20 torso’s de rijkdom en verscheidenheid aan klederdrachten in Zeeland omringd door accessoires en sieraden. Het museum laat graag het hele kostuum zien. In het museumcafé tonen schilderijen klassieke en moderne figuren in klederdracht, zoals ‘Portret van een Bevelandse boer’ (Abraham Calissendorff, 1892). Vergeet ook zeker op de zaal ‘Blinken’ het schilderij “Kerkuitgang te Kapelle’ ( J.C. Klinkenberg, ca. 1900) niet te bewonderen.