0113 228 883  info@hmdb.nl Singelstraat 13  4461HZ Goes HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN MIDWINTERDAG 28 december 2019
HOME EXPOSITIE KINDEREN VERHUUR GROEPEN VRIENDEN INFORMATIE

Op de Midwintermiddag van het Historisch Museum De Bevelanden kunnen jong en oud bij onze middeleeuwse verhalenverteller komen luisteren naar de avonturen die twee kinderen beleefden toen ze op zoek gingen naar de verdwenen zon.
Op zaterdag 28 december 2019 zijn er weer kinderactiviteiten, gratis rondleidingen, gratis glühwein of warme chocolademelk voor iedere bezoeker.

Volwassenen betalen alleen de entreeprijs van het museum, kinderen t/m 17 jaar zijn gratis (alleen onder begeleiding van een volwassene). De rondleiding start om 13.30 uur. Het winterverhaal met de kinderactiviteit start om 14.30 uur.

Winterverhalen en toverlantaarns
Midden in de winter zien we de zon maar een paar uur per dag. Toen heel lang geleden op een winterdag de zon helemaal niet meer opkwam was er toch wel iets heel vreemds aan de hand. In aansluiting op het midwinterverhaal van onze middeleeuwse verhalenverteller maken kinderen met hun (groot)ouders in de educatieruimte van het museum een eigen toverlantaarn. Uitgangspunt is de toverlantaarn in de speelgoedvitrine, waarbij licht een grote rol speelt. Van een papieren koker, waarin een afbeelding wordt geplakt, kan met behulp van een lichtbron de afbeelding worden geprojecteerd. Een zelfontworpen toverlantaarn!

Rondleiding 13.30 uur
Voor volwassenen start er om 13.30 uur een rondleiding langs de vaste exposities van het museum. Wilt u meer weten over de stadsverdediging van Goes, de schutterijen, het verdronken land van de Bevelanden of de Zeeuwse streekdrachten? Voor bezoekers van het museum is de rondleiding op deze Midwinterdag gratis.