0113 228 883  info@hmdb.nl Singelstraat 13  4461HZ Goes HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN Lezing: “Het Depot Boijmans Van Beuningen”
HOME EXPOSITIE KINDEREN VERHUUR GROEPEN VRIENDEN INFORMATIE

Op 5 november 2021 was het eindelijk zover: koning Willem-Alexander opende het Depot Boijmans Van Beuningen. Dit fenomenale gebouw het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld, waar u niet alleen van kunst kunt genieten, maar vooral ook een kijkje achter de schermen krijgt bij het beheer en onderhoud van de collectie. Ontdek alle bijzonderheden van dit geweldige gebouw en herontdek ook enkele van de topstukken van de collectie. Mis het niet en schrijf u nu al in!


De lezing wordt gegeven door drs. Birgitte Mommers en vindt plaats op maandagmiddag 2 mei van 14.00 tot 16.00 uur in het auditorium van het museum, Singelstraat 13 te Goes. Max. 40 plaatsen en vol is vol!

Prijs € 10,00 pp, incl. consumptie. Aanmelden voor de lezing via secretariaat@hmdb.nl

Vrienden van het museum en vrijwilligers ontvangen 10% korting.


Het Depot Boijmans Van Beuningen is een ware blikvanger op in het Rotterdamse Museumpark. Het ligt pal naast het museum in een groene omgeving die prachtig gereflecteerd wordt in de spiegelende gevel. Het ontwerp werd gemaakt door Winy Maas, een van de oprichters van het Rotterdamse Architectenbureau MVRDV. Het interieur is net zo spectaculair als de buitenkant, met veel glas zodat de collectie en activiteiten goed te zien zijn.

De collectie van Boijmans Van Beuningen bevat meer dan 151.000 kunstvoorwerpen, die bij elkaar werden gebracht in een periode van 172 jaar. Er zijn onder andere schilderijen, werken op papier, beelden, en fotografie. Van al deze werken was voorheen maar een klein deel op zaal te bewonderen; de rest was opgeslagen in verschillende depots en onzichtbaar voor het publiek. Nu zijn alle kunstwerpen bij elkaar te gebracht in een gebouw. Ze zijn daar gerangschikt naar hun klimatologische vereisten, en niet op kunststroming of tijd.


In deze lezing ontdekt u de ins en outs van het Depot, van het fantastische, spiegelende exterieur, tot het spectaculaire interieur met onder andere “The Maze”, waarin kunstwerken en voorwerpen uit het Depot getoond worden. Natuurlijk maakt u ook (hernieuwde) kennis met enkele topstukken.

Dwaal mee door Het Depot en schrijf u nu in!

Depot Boijmans Van Beuningen, foto: Ossip van Duivenbode