0113 228 883  info@hmdb.nl Singelstraat 13  4461HZ Goes HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN LEZING: ONTWIKKELINGEN OP DRUK(WERK)GEBIED
HOME EXPOSITIE KINDEREN VERHUUR GROEPEN VRIENDEN INFORMATIE

De Vrienden van het Historisch Museum de Bevelanden organiseren op maandagavond 2 december 2019 weer een lezing.

Deze wordt verzorgd door Jan van den Boom, grafisch publicist, van 1964 tot 1993 eigenaar van Pitman ontwerp- en fotografiestudio, drukkerij en uitgeverij en van 1993 tot 2000 van Boom Kollektief, nu het huidige BOOM voor strategische communicatie en reclame. Tenslotte jarenlang redactielid geweest van o.a. het “Zeeuws Landschap” en auteur van “Kunst uit het landschap”.

De druktechnieken zijn in de vorige eeuw qua techniek en snelheid in een rap tempo verbeterd. Menig drukkerij kon deze ontwikkeling niet volgen. Vooral ook omdat het voorbereidingstraject van loodzetten tot het latere DTP traject voor menig ondernemer, maar ook werknemer, niet te volgen was qua investering en omscholingen.

Jan van de Boom geeft een indruk van deze ontwikkelingen in de drukkerswereld en over de beroepen die ontstonden en weer verdwenen.
Welke drukkerijen ontstonden, bloeiden op en verdwenen weer of konden zich juist handhaven in de Bevelanden vanaf ongeveer 1945.

De bijeenkomst wordt gehouden in het auditorium van het Museum op maandag 2 december 2019, aanvang 19.45 uur

Het auditorium biedt plaats aan maximaal 45 personen. Voor vrijwilligers en vrienden van het museum is de lezing gratis. Introducés en niet-leden betalen € 8,00 per persoon.

Als u de lezing wilt bijwonen, gelieve vooraf aanmelden bij vriendenhmdb@gmail.com of via telefoonnummer 0113-227840. (Rien Freriks)

Mocht u daarna alsnog verhinderd zijn, gaarne op de dag van de presentatie vóór 17.00 uur telefonisch afmelden om andere belangstellenden in de gelegenheid te stellen de lezing bij te wonen.