0113 228 883  info@hmdb.nl Singelstraat 13  4461HZ Goes HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN TAXATIEDAGl
HOME EXPOSITIE KINDEREN VERHUUR GROEPEN VRIENDEN INFORMATIE

Gratis taxatiedag streeksieraden en juwelen op woensdag 10 April 2019  van 11.00 – 16.00 uur

Locatie: Historisch Museum de Bevelanden, Singelstraat 13, Goes.

Tijdens de museumweek houdt het Historisch Museum de Bevelanden in samenwerking met het Zeeuws Veilinghuis een gratis taxatiedag voor streeksieraden en juwelen. De taxatie vindt plaats in de educatieruimte van het museum, Singelstraat 13 te Goes van 11.00 tot 16.00 uur. Voor de taxatie is de toegang tot het museum gratis.

Heeft u nog streeksieraden of juwelen, mogelijk geërfd van een oudtante of oma? Bent u altijd benieuwd geweest naar de achtergrond of de waarde er van? Dan moet u deze dag bezoeken! Bij streeksieraden kan gedacht worden aan: broekstukken, paardemessen, voorhoofdsnaalden, bloedkoraal, granaat, spanen dozen, mutsspelden, bellen, etc. De taxateurs Jeroen de Kuyper en Henri van Maanen kunnen u er meer over vertellen.

Ook kunnen deze dag overige juwelen en horloges beoordeeld worden. Deze zaken worden behandeld door Robin Peters, hij is o.a. diamantexpert en taxeerde ook voor het TV programma 'Tussen kunst en kitsch'.

Naast streeksieraden en juwelen is het veilinghuis ook op zoek naar exclusieve stukken die een duidelijke relatie met Zeeland hebben. Hiervoor wil men een aparte veiling organiseren. U kunt voor deze veiling denken aan: schilderijen, zilver, landkaarten, volkskunst, (exclusieve) streeksieraden, munten, penningen, Zeeuwse VOC voorwerpen, stukken met Zeeuwse inscripties, etc. Ook dit soort zaken kunt u laten beoordelen.

Indien gewenst kan men ook stukken inbrengen voor komende veiling.