0113 228 883  info@hmdb.nl Singelstraat 13  4461HZ Goes HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN LEZING “DE SCHATKAMER! MEESTERWERKEN UIT DE HERMITAGE”
HOME EXPOSITIE KINDEREN VERHUUR GROEPEN VRIENDEN INFORMATIE

Het is bijna onvoorstelbaar, maar dit jaar viert de Hermitage Amsterdam alweer zijn 10-jarig jubileum. Om dit heuglijke feit te vieren maakte dr. Piotrovski, de directeur van de Hermitage in Sint Petersburg, een selectie uit de meer dan 3 miljoen objecten die zijn museum rijk is. Samen geven deze meer dan 250 objecten een encyclopedisch overzicht van de kunstgeschiedenis, zoals dat bij uitstek mogelijk is in een omvangrijke collectie zoals die van de Hermitage. Van prehistorie tot nu, en van Cranach en Rembrandt tot Matisse. Mis deze jubileumtentoonstelling niet, en begin goed voorbereid aan uw bezoek. Schrijf u daarom nu in voor de lezing van Art & Leisure, in samenwerking met Historisch Museum de Bevelanden.

De lezing wordt gehouden in het auditorium van het Museum
Maandag 15 april 2019, aanvang 19.30 uur
De lezing wordt verzorgd door drs. Birgitte Mommers van Art & Leisure

Als u de lezing wilt bijwonen, gelieve vooraf aanmelden bij secretariaat@hmdb.nl

In het eerste deel van de tentoonstelling worden voorwerpen die visueel of inhoudelijk vergelijkbaar zijn in verrassende sets van 2 met elkaar in verband gebracht. Zo staat een vrouwelijk naakt uit de school van Leonardo da Vinci tegenover een naakt van Henri Matisse. U als toeschouwer wordt uitgedaagd om met een open blik te kijken. U zult al snel ontdekken dat elke cultuur en elke tijd zijn eigen ‘kunstgeschiedenis’ heeft.

In het tweede deel maakt u een zwerftocht langs alle afdelingen en collecties van de Hermitage. Ontdek kunst uit de prehistorie tot nu. Beeldhouwwerk van onder anderen Bernini en schilderkunst van Cranach.  Toegepaste kunst en boekverluchting. U zult verrast worden.

Kom naar deze lezing en krijg inzicht in verschillende facetten van de kunstgeschiedenis, aan de hand van de mooiste en meest bijzondere werken van deze jubileumtentoonstelling. Dwaal door de collecties van de Hermitage en krijg een prachtig overzicht van 25.000 jaar kunstgeschiedenis.