0113 228 883  info@hmdb.nl Singelstraat 13  4461HZ Goes HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN KORTE LEZING “GOESE GESCHIEDENIS” MET RONDLEIDING
HOME EXPOSITIE KINDEREN VERHUUR MUSEUMWINKEL GROEPEN VRIENDEN INFORMATIE

Joost Adriaanse, museum- en stadsgids,  geeft op zaterdag 6 oktober een korte lezing in het Historisch Museum de Bevelanden te Goes over de Goese stadsgeschiedenis met aansluitend een rondleiding over de afdeling 'Stad Goes'.

Aanvang 14.00 uur tot 15.00 uur, de lezing en rondleiding zijn gratis. Deelnemers betalen alleen de entree. Deze lezing vindt plaats in het kader van de maand van de geschiedenis.

Joost Adriaanse gaat tijdens de lezing vooral in op de stadsgeschiedenis. Zo zal hij ingaan op de geschiedenis, het ontstaan van en de welvaart in Goes alsmede de Grote kerk en slot Oostende. Een kort overzicht van de stadshistorie zal zeker niet ontbreken.

Aansluitend aan de lezing zal Joost Adriaanse een verkorte rondleiding geven over de afdeling Stad Goes, waar de geschiedenis van Goes in beeld is gebracht.

Aanmelden voor de lezing en rondleiding kan via secretariaat@hmdb.nl of telefonisch 0113-228883.
Ook op de dag zelf kunt u zich nog via de receptie aanmelden.

Maand van de geschiedenis.
Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenis evenement van Nederland. Een maand lang brengt de Maand van de Geschiedenis in samenwerking met duizenden culturele organisaties geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders.