0113 228 883  info@hmdb.nl Singelstraat 13  4461HZ Goes HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN
HOME EXPOSITIE KINDEREN VERHUUR GROEPEN VRIENDEN INFORMATIE

Maandag 21 januari 2019     19.30 - 21.30 uur

Dat de oude Egyptenaren veel verschillende goden hadden, is algemeen bekend. Maar hoe herkent u de goden en wat is hun functie? Ontdek het deze winter in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden tijdens de grote tentoonstelling "Goden van Egypte". Met ca. 500 objecten is dit de grootste tentoonstelling ooit die in zijn geheel aan dit onderwerp gewijd is. U bewondert er onder anderen godenbeelden, sieraden en beschilderde mummiekisten uit topcollecties, zoals het Louvre, het British Museum en het Egyptisch Museum in Turijn. Art & Leisure organiseert, in samenwerking met Historisch Museum de Bevelanden, deze lezing als ideale voorbereiding op uw bezoek aan deze geweldige tentoonstelling.

De lezing wordt gegeven door drs. Birgitte Mommers en vindt plaats op maandagavond 21 januari 2019 van 19.30 tot 21.30 uur in het auditorium van het museum, Singelstraat 13 te Goes.

Prijs € 10,00 pp, incl. consumptie. Aanmelden voor de lezing via secretariaat@hmdb.nl   
Vrienden van het museum en vrijwilligers ontvangen 10% korting.

Voor de oude Egyptenaren stonden de goden centraal in hun wereldbeeld. Zij waren verantwoordelijk voor onder andere de schepping en de dagelijkse gang van zaken, zowel in negatieve als positieve zin. Om de goden gunstig te stemmen werden onder meer in de tempels rituelen uitgevoerd. Al in de oudheid was men gefascineerd door de oud-Egyptische cultuur en werden elementen daaruit overgenomen. Zo namen de Romeinen al Egyptische goden op in hun eigen godenwereld. En nog steeds blijft Egypte inspireren, zoals bijvoorbeeld blijkt uit films en moderne kunst.

Deze avond nemen wij u mee naar de oud-Egyptische wereld.  U leert de belangrijkste goden, zoals Horus en Osiris, kennen en herkennen. Ook ontdekt u hoe de belangrijkste rituelen werden vormgegeven, en wat de invloed is van het oude Egypte in latere culturen.  Komt u ook?