0113 228 883  info@hmdb.nl Singelstraat 13  4461HZ Goes HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN TENTOONSTELLINGSLEZING: “LEONARDO DA VINCI IN HET TEYLERS MUSEUM, HAARLEM”
HOME EXPOSITIE KINDEREN VERHUUR MUSEUMWINKEL GROEPEN VRIENDEN INFORMATIE

In oktober opent de langverwachte tentoonstelling met tekeningen van Leonardo da Vinci in het Teylers Museum in Haarlem. Na succesvolle exposities gewijd aan de tekeningen van renaissancemeesters Michelangelo (2005) en Rafaël (2012) is het nu de beurt aan hun tijdgenoot Leonardo da Vinci. Met fantastische bruiklenen uit de collecties van onder anderen H.M. Queen Elisabeth, het Louvre en de Albertina in Wenen vormt deze tentoonstelling de opmaat naar het Leonardo-jaar in 2019 waarin we zijn 500ste sterfdag gedenken. Dit is dé tentoonstelling die u dit najaar niet wil missen!  Daarom biedt Art & Leisure, in samenwerking met Historisch Museum de Bevelanden, u deze tentoonstellingslezing.

De lezing wordt gegeven door drs. Birgitte Mommers en vindt plaats op maandagavond 15 oktober 2018 van 19.30 tot 21.30 uur in het auditorium van het museum, Singelstraat 13 te Goes.

Prijs € 10,00 pp, incl. consumptie. Aanmelden voor de lezing via secretariaat@hmdb.nl   

Vrienden van het museum en vrijwilligers ontvangen 10% korting.

Leonardo werd in zijn eigen tijd al geroemd om de vaardigheid om menselijke karakters en emoties overtuigend weer te geven. En hij was een van de eerste kunstenaars die  geïnteresseerd was in de relatie tussen innerlijke en uiterlijke kenmerken van de mens. Dat komt het beste naar voren in zijn fresco van het "Laatste Avondmaal" in Milaan. Daarin zocht hij de ideale uiterlijke weergave van de afzonderlijke apostelen op basis van hun karaktereigenschappen. Ook toont hij zijn talent voor het overtuigend weergeven van de verschillende reacties van de apostelen op de boodschap van Christus; sommigen zijn verbaasd, anderen geschokt.

Uiteraard kan het fresco niet reizen, maar het krijgt op een bijzondere manier een belangrijke plek in de tentoonstelling.

U krijgt inzicht in het leven en werk van Leonardo da Vinci, en u ontdekt de bijzonderheden van de tentoongestelde tekeningen. Met deze lezing kunt u goed voorbereid gaan genieten van een bezoek aan deze unieke tentoonstelling.