HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN BEVELANDSE SKYLINES - KLEURRIJKE DORPSGEZICHTEN VAN WIM PHILIPSE KUNSTKANT WISSELEXPOSITIES 0113 228 883  info@hmdb.nl Singelstraat 13  4461HZ Goes
HOME EXPOSITIE KINDEREN VERHUUR GROEPEN VRIENDEN INFORMATIE

Het Historisch Museum de Bevelanden, Singelstraat 13, te Goes toont prenten en aquarellen van Wim Philipse. Wie door de Bevelanden reist is onder de indruk van het prachtige polderlandschap: uitgestrekte vergezichten waar kerktorens, molens en bomen de skyline bepalen. Het landschap intrigeert en inspireert. In onze nieuwe expositie ‘Bevelandse Skylines: Kleurrijke dorpsgezichten van Wim Philipse’ nemen we je mee langs de bezienswaardigheden van deze rijke streek.


Aan de hand van Wim’s levenswerk reizen we door de Bevelanden van vroeger en nu. Zo zien we de watertoren van Kloetinge, het stoomgemaal bij Kattendijke, de verdwenen Middeleeuwse kerk in Ellewoutsdijk, de uitgestrekte polders en de molen van Kloetinge. Wie de frisse, vrolijke kunstwerken van Wim Philipse ziet krijgt zin om zelf het potlood of de kwast op te pakken.


Wim Philipse.

Willem (Wim) Philipse (1923-2017) bleek al op jonge leeftijd talent te hebben voor de tekenkunst. De bovenmeester herkende dit talent en gaf hem al snel speciale tekenlessen. Op oudere leeftijd heeft Wim van deze lessen zorgvuldig gebruik gemaakt. Hele series aan landschappen en skylines uit de Bevelanden zijn van zijn hand afkomstig. Het zijn unieke beeltenissen die teruggrijpen op het leven en landschap van vroeger en nu. Oude ansichtkaarten en levendige herinneringen werden door Wim nieuw leven ingeblazen door zijn kleurrijke aquarellen.